Wednesday, May 30, 2012

O roberit e Allahut pendohuni!
Allahu i Madheruar na ka urdheruar
te strehoemi ne deren e Teubes 
duke qene te penduar


Shpeshhere njeriu
ne rrjeten e mekateve ngaterrohet
por per kete s'duhet te demoralizohet


Duhet te kujtoje se 
Allahu eshte Meshirues
por mos te harroje
se Ai eshte dhe Ndeshkues


Megjithate Meshira e Allahut
e tejkalon Zemerimin e Tij
prandaj o njerez
kthehuni te penduar tek Ai


O Robi i Allahut qe shume ke gabuar
A s'ka ardhur koha per t'u penduar
Kujto se vdekja nje dite do te vij
mos shko pas gjynaheve perseri


Thuaj 'stop' mekateve
mos gabo perseri
Pendohu tek Allahu
se kthimi eshte tek Ai


Duhet ta kesh frik Allahu
O Njeri gjynahqar
se Ai eshte Ndeshkues i Ashper
ben mir te fillosh me istigfar


Dije se Pendesa
Allahun e gezon
A ka gje me te vlefshme
se kur Kenaqesine e Allahut fiton?!


Mjafton te mendosh pak
se vlera e Teubes eshte e madhe
te keqijat shenderrohen ne te mira
gjithashtu gabimet falen


Kujto se kur t'i i kthehesh Allahut
gjynahet e tua shkaktojn turp para Tij
ndersa dhembshuria dhe lotet
jane te pranuara tek Meshiruesi


Shpeshhere te penduarit
i zvendesojn veprat e keqia me adhurime
aq sa ndoshta shejtani thote:
Ah i mjeri une, 
sikur mos t'i kisha futur ne gabime


Perpara se te mbyllet regjistri i veprave te tua
nxito drejt Portes se Teubes
Kthehu tek Zoti i Vertet
me nje pendim te sinqert
duke shpresuar shperblimet ne Xhenet!No comments:

Post a Comment