Wednesday, May 30, 2012

Moter mos u zbukuro!
Dy fjale zemre
per motren time ne Islam
mbulesen tende qe e ke
a siç don Allahu e ke véne?


Dije se mbulesa eshte mburoje
qe te mos jesh objekt reklamimi
eshte nder per ty o moter
nje veper lavderimi


Allahu na ka urdheruar per modesti
mbulim i bukurive vecse ne shtepi
ndersa kur del jashte shtepise
para njerzve te huaj
me xhilbab duhet me u mbulu bukuria juaj


Motra muslimane per mbulese
Islame eshte urdheruar
por urdhrin e Allahut jane 
duke e kundershtuar
duke u treguar te pabindura 
vishen duke u zbukuruar


A mos Allahu per zbukurim ka urdheruar
por pak ka prej njerzve qe jane duke kuptuar!


A mos Allahu urdheron per fitne
prishje te moralit dhe zbukurim?!
Jo, o motra ime kjo eshte vetemashtrim!


Le te pyesim veten
urdhrin e Allahut a e kemi plotesuar
mbulesen e grave te selefeve, a e kemi pasuar?


O ti moter
qe mbulesen tende e ke zbukuruar
pa mendo njehere
a per kete Allahu te ka urdheruar?!


O moter
per ke zbukurohesh kaq shume
a mos don te behesh objekt i shikimeve ordiniere
dhe te ngopesh syte e etur te te tjerve?


Mos ashtu se Allahu hidherohet prej teje
por kenaqe Ate me mbulese Islame
dhe mos ki ndroje a turp prej te tjerve!


Ki frike Allahun
dhe ploteso urdhrin e Tij
mos ndiq armiqte e Islamit
te cilet duan rrenimin ne themel te tij


Kujdesu qe mbulesa jote
kushtet Islame ti plotesoje
qe nga zjarri i Xhehenemit 
per ty te jete mburoje.


Ne e kemi detyrim
urdhrin e Allahut me pasu
ai qe ndjek urdhrin e Tij
Xhenetin ka me fitu!No comments:

Post a Comment