Wednesday, May 30, 2012

O ju muslimane!Se Jeta eshte e shkurter
O Muslimane degjoni
largojuni te kotes
Xhenetit afrojuni


Ulini shikimet tuaja
te rritni imanin, 
largojuni mekateve
veten tuaj ne Diten e Gjykimit 
mos ta turperoni
e me vepra te mira Zotit afrojuni


Te jini mirenjohes 
per miresite e dhuruara
dhe dhikrin e lutjet 
gjithmon ti shtoni


Se jeta eshte e shkurter
kujdes se mos humbisni
te Krijuesi te gjithe do te ktheheni
prandaj vetem Atij mbeshtetjuni
e gjithmon nga Ai shpresoni
nese shpetimin doni te gjeni


Se jeta eshte nje loje 
kush hedh zaret luan
nuk dihet nese humbet apo fiton
por prap lufton, lufton
e gjithmon shpreson


Se jeta eshte nje sprove
per ata qe kuptojne
qe synojne qe mekatet ti pakesojne
e nga ndeshkimi veten ta largojne


O Muslimane 
largojuni te kotes
Zotit me dhiker afrojuni
mbushni zemrat tuaja me drite
e shtojeni dijen e vlefshme perdite


Se jeta eshte e shkurter 
O muslimane kuptojeni, kijeni frike Allahun 
meshiren e Tij gjithmone kerkojeni
e veprat e mira gjithmone ti shtoni


O zemra ju qani, kujtoni Kijametin
te mos ju duken gje, sprovat qe kaloni 
pyesni veten o Muslimane ku jeni
A po i kryeni te gjitha obligimet?


Se jeta eshte e shkurter
gjithmone perkujtojeni
devotshmerine tuaj
gjithmon ta shtoni


O Muslimane degjoni
Adhurimet tuaja
Gjithmone t'i shtoni!No comments:

Post a Comment