Monday, April 8, 2013

Ne Xhenetin e dunjase...
Perse o njerez ju nuk mendoni
ne Xhenetin e dunjase te hyni e te gezoni
ne ate Xhenet ku hyjne eulijate
ata qe jane te dashurit e Zotit me te Larte


Aty s'brenga
aty s'ka shqetesim
ka vetem kenaqesi 
deri ne amshim


Aty me Allahun
secili ben tregti
shet jeten, shpirtin e vet
e si shkembim ka Xhenetin


Ku zemra gjen prehje 
dhe shpirti rehati
ne afersi me Allahun e Lartesuar
i lumtur eshte ai njeri


Dashuria ndaj Allahut
e bindja ndaj Tij
zemrat i kaplojne
e u sjellin lumturi


Ashtu si cdo njeri
qe ka nevoje per Zotin e Tij
le t'i kthehmi Allahut
e ta krijojme kete afersi


Miqesia me Allahun
nuk sjell vecse dobi
ndaj le t'i kthehmi Allahut
e t'i afrohemi Atij


Le te kultivojme ne zemrat tona
dashurine ndaj Atij
qe na fali jetet tona
e do kthehemi tek Ai


Ne bindje ndaj Tij
jeten ta jetojme
qe Xhenetin e dunjase
me miresi ta shijojme


Ja Kerim
te lutemi vetem Ty
qe te na besh prej te dashurve te Tu
Xhenetin e dunjase na mundeso ta provojme
qe ne Xhenetin e botes tjeter te hyjme e te jetojme!


Jeta e kesaj bote!
Jeta...
jeta ne dunja
dhurata e shtrenjte
qe Allahu na e dha


Ne jemi ata
qe Allahu ka caktuar
te jetojme ne kete dunja
para nje bote ndjenjash te nenshtruar


E tille eshte dunjaja
ne te here qesh me gezim
here gjendesh ne veshtiresi
e qan me deshperim


I lumturi ne dunja
eshte ai qe Zotin e gezon
se çelesi i lumturise
ne bindje ndaj Tij qendron


Se jeta e kesaj bote
eshte loje dhe mashtrim
te vertit ne shume lugina
e harron se je ne udhetim


Vargu i ndodhirave 
qe nderthuret pambarim
do te mbushi ditet tona
e do te ngelet thjesht kujtim


Nje pulitje sysh
e çdo kujtim zhduket
çasti tretet
e vetem realiteti i jetes mbetet


Lavderuar qofte Ai
qe na beri te ndjejme e te perjetojme
lumturine e dashurise
e dhimbjen e ndarjes nga te dashurit
e zemres sone


Keshtu ne e kuptojme
miresine e jetes sone
por duhet te dime si te jetojme 
pasi nje dite tek Krijuesi do te shkojme


Ne kete dunja
veç nje here do te jetojme
por njehere eshte mjaftueshem
nese siç duhet veprojme!