Wednesday, May 30, 2012

Lufto me nefsin!
Zemrat jane si enet
qe permbajne miresine ose devijimin
ato jane ne pushtetin e pasionit
qe con drejt shkaterrimit


Pasioni eshte semundje per shpirtin
ku kundershtimi i tij eshte ilac sherimi
permes tij Allahu i sprovon roberit
duke u  dalluar i keqi nga i miri


Allahu i ka vene detyre cdo njeriu
qe gjate kohes te shkurter ne dunja
te kundershtoje egon qe e urdheron per keq
te shmanget prej epsheve dhe te mos i ndjek
kenaqesia e te cilave sjell shkaterrim
humbje ne dunja dhe ne Ahiret mjerim


Kjo ne menyre qe njeriu 
te fitoje pjesen qe  i takon 
nga kenaqesite dhe shperblimet e Ahiretit
qe jane me te medha se kenaqesite e dunjase
 qe nuk krahasohen me ato te Xhenetit


Keshtu lufto me nefsin tend 
pasionin vazhdo duke e kundershtuar
mos i ndiq epshet sepse vetem keshtu
ke me qene i fituar


I mencur eshte ai 
qe u jep perparesi Deshirave te Allahut 
mbi deshirat e tij, e zoteron nefsin e tij
dhe egon qe urdheron per keq e kundershton
i mbeshtetet Allahut dhe luften me nefsin e fiton


Kush i bindet pasionit 
meriton vuajtjet e Xhehenemit
ndersa kush e kundershton 
meriton kenaqesite e Xhennetit!


Dije dhe kujto gjithmon 
se ai qe i bindet urdhrit te Allahut te lartesuar
e kundershton pasionin, epsheve duke iu larguar
ka per te qene ne te dy jetet i fituar
kenaqesite e Ahiretit ka per ti shijuar
dhe vuajtjeve te Xhehenemit ka per t'iu shpetuar
Ne dashte Allahu i lartemadheruar!No comments:

Post a Comment