Saturday, July 28, 2012

Libri i Allahut
Allahu mbi njerezimin
derdhi miresi
iu zbriti Kuranin e nderuar
Libri i Allahut plot urtesi


Si udhezim dhe meshire
per besimtaret
dhe paralajmerim nga ndeshkimi
per jobesimtaret


Perkujtuesi i urte
qe udhezon drejt miresise
qe shpeton nga fitnet
dhe largon prej ligesise


Fjala e Allahut
sherim per zemren e besimtarit
deshmi e dashurise ndaj Allahut
gezim dhe lumturi per muslimanin


Kurani i Lavdishem
eshte pranvere e zemrave tona
drite e gjokseve tona 
largim i brengave dhe pikellimeve tona


Ky Liber i nderuar
te mbrekullon me fjalet e tij
me historite dhe tregimet e tij
me informacionet rreth gajbit (te fshehtes)


Nuk ngopen besimtaret
duke e degjuar recitimin e tij
nuk ngopen lexuesit
duke e perseritur leximin e tij


Nuk ngopen dijetaret 
duke medituar rreth tij
rreth ketij libri te nderuar
qe permban shume urtesi


Ky Kuran i Madherishem
qe udhezon drejt miresise
perkujton njerezine
pergezon besimtaret
dhe paralajmeron jobesimtaret
udhezim dhe meshire 
per muslimanin
miresi prej Zotit te Gjithesise
qe ia dhuroi njerezize!


Wednesday, July 25, 2012

Mendo per te ardhmen tende!
Kurani shume njerez ka pershkruar
qe dhenia e llogarise u eshte afruar
dhe Dita e premtuar, por ata
ne shkujdesje jane duke vazhduar


Ata i kthejne shpinen keshillave 
dhe nuk pergatiten per pas vdekjes
shume pak e permendin Allahun
dhe nuk i tremben llogarise


Jetojne ne shkudesje
kohen e jetes duke e harxhuar
zemrat iu jane ngurtesuar
rrine duke pergojuar
me gjynahe duke vazhduar
pa u ndergjegjesuar


Si rrine Allahun pa e perkujtuar
si rrin ti i shkujdesur
zemra jote e perkushtuar per dynjane 
e nuk pergatitesh per llogarine
vdekjen, varrin, siratin, vendqendrimin
a mos per Xhenetin e ke garancine?


Koha kalon
e harxhon ne shkujdesje
ndoshta pret nje te ardhme
ku te pendohesh
jeton ne neglizhence
veten genjen
dhe sa kohe ke valle
asnje se di me te vertete!


O Robi i Allahut
qe jeton ne shkujdesje
ti qe nuk mendon per veten tende
pendohu, veten tende permiresoje
sa te kesh kohe ne jeten tende
mendo per ardhmen tende
forco lidhjen me Zotin tend
bindju Atij dhe adhuroje
veten nga Zjarri shpetoje
Ndrysho te shperbleje Allahu, ne Ahiret
me Xhenet!


Friday, July 13, 2012

Dashuria ndaj Allahut dhe te dashurit e Tij
Lum per roberit e dashur te Allahut
qe bejne jete te mire
duke hyre ne Xhenetin e kesaj bote
i cili Xhenetin e botes tjeter paraprin


Ai eshte Xheneti i dijes dhe dashurise
afrimiteti me Allahun, malli per Te
te gezuarit me Kenaqesine e Tij
dhe cdo gje tjeter vetem per Te


Roberit e dashur te Allahut
kane dashuri te madhe ndaj Atij
qe i krijoi, i persosi dhe i nderoi
dhe ne rruge te drejte i udhezoi


Zemrat e te cileve 
jane te mbushura me drite
ato nuk copezohen 
por vetem Allahut i drejtohen


Permendja e te dashurit me te larte
dashuria, malli dhe gjetja e prehjes afer Tij
behen sunduesit e ketyre zemrave 
dhe cdo gje sillet rreth ketij boshti


Te gjitha motivet
mblidhen bashke e behen nje
per hir te fitimit te Kenaqesise 
se Allahut gjithnje


Nese qetesohen 
qetesohen per Allahun
nese flasin, degjojne apo shikojne
vetem per hir te Tij
dhe kjo eshte gjendja e te dashurve te Tij


Dashuria ndaj Allahut
eshte me e lavderuara
qe njeriut i sjell dobi
dhe i fal atij lumturi


Pasi perulja ndaj Allahut
te zenurit e kohes me permendjen e Tij
te gezuarit me dashurine e Tij
kjo pa dyshim i sjell zemres kenaqesi


Dhe pikerisht kjo kenaqesi
eshte jeta e shpirtit
dhe burimi i lumturise
per roberit qe e duan Ate, te Lartesuarin
si dhurate nga Zoti i Gjithesise!


Faqe e Jetes (3)

Nise Faqen e jetes tende me Falenderime,
motoja jote Falendero,
kenaqesine e Allahut syno,
miresite e Allahut,kurre nuk shterojne,
falenderimi,miresite i mbron dhe i shton.


Nise Faqen e Jetes me vepra te mira,
syno,veri vetes qellim,detyra,
cakto orare,kohe per adhurime,
do te nevojiten veprat e mira,
ne stacionet e jetes qe vazhdojne,
je ti,ai qe faqen e jetes tende ploteson.


Sa vendqendrime qe te presin,
o rob i Allahut,
ke ngecur ne nje Faqe 
dhe nuk e di se çfarè po shkruan,
Cilat vepra po grumbullon 
dhe Cilat vepra ne faqet e tjera,ke kaluar.Thursday, July 12, 2012

Nje faqe e jetes (2)
Nise faqen e jetes me istigfar
ty, insha'Allahu te fal
per shume gjynahe qe i ke tejkaluar
e per shume te tjera qe i ke harruar


Nise faqen tende me adhurime
Allahu e vlereson perpjekjen tende
ka per te mundesuar kenaqesine e adhurimit
dijen dhe shtimin e perkujtimit


Allahu eshte Bujar dhe dhuron shume
Nise faqen tende te jetes me lutje shume
Lutu Atij qe ka mundesi per çdo send
Lutu Kujdestarit te Perhershem dhe Vigjilent
Perkujto sa here per ty eshte kujdesur
sa here te ka ndihmuar
nga shume situata, ty te ka shpetuar


InshaAllah vazhdonNje faqe e jetes (1)
Jeta eshte nje Liber
ku faqet shfleton
nje faqe e librit
nje dite e jetes sate
ku veprat grumbullon
çdo dite ti e ploteson


Harron qe çdo dite
Faqet mbarohen
Harron qe çdo dite
drejt fundit shkohet
harron qe nje dite
kapaku i librit do te mbyllet
zemra jote valle do gezohet apo trishtohet
 

Faqet shfletohen
veprat grumbullohen
sprovat shtohen
jeta vazhdon
por deri kur
cilen faqe te jetes
ti akoma zoteron
 

Ecèn kalimtar ne kete jete
jeten tende me nxitim kalon
sa kohe te jetes tende ti harxhon
dhe ti veten,shume e justifikon
 

Nje faqe e jetes tende
ti çel çdo dite
Jeten tende,ti serish rinis
minutat e jetes tende serish vazhdojne
veç Zoti e di kur do perfundojne.
 

InshaAllah vazhdon.Jeton ne hutim
Njeriu  nuk kupton argumentet
Dhe nuk trishtohet
Nga fakti se do te kalbet
Dhe se cfare prej tij kerkohet.


Perkedhelja e vetes
E ndihmon dhe neglizhenca
Kujdeset per interesat e shpejta
Nuk mendon per humbjet e mevonshme
E per diten e llogarise.


Nuk i merr keshillat
Per udhetimin e tij nuk pergatitet
Nuk kujtohet 
Dhe vazhdon te perkedhele veten
Pa u menduar
Derisa jeta ti kete perfunduar


I papergatitur
Ne mes erresires
Neglizhences
Papergjeshmerise
Jeton ne hutim
Derisa vdekja e  zgjon 
Perballet me realitetin qe e pret
Valle cfare perfundimi ky njeri 
do te kete !Wednesday, July 11, 2012

Miresia e Allahut ndaj robit te Tij
Eshte Ai, qe robin e Tij e krijoi
e persosi dhe e nderoi


Cdo gje qe e gjen robin e Tij
ben thirrje per dashurine ndaj Tij


Kur i jep dhe kur e privon 
kur e ruan dhe kur e sprovon


Kur i ngushton rriskun dhe kur e begaton
kur semuret, Ai e sheron


Kur tregohet I bute dhe e meshiron
kur i dhuron dhe me miresi e mbulon


Kur i drejtohet me lutje, Ai ia ploteson
dhe kur eshte ne hall, Ai e ndihmon


Zoti e krijoi njeriun
per  adhurimin e Tij
dhe cdo gje tjeter ne kete bote
e krijoi per robin e Tij


Plotesimi i kerkesave te robit
eshte ne Doren e Tij
duke kujtuar
se Ai eshte me Bujari


Eshte Ai, I Cili u pergjigjet lutjeve
zhduk te metat, fal mekatet
mbulon paturpesite, zgjidh hallet
gjen rrugedalje, shton sevapet


Allahu tregohet i dashur me njeriun
edhe pse nuk ia ka nevojen robit te Tij
nderkohe qe robi tregon urrejtje me gjynahe
edhe pse eshte i varfer perballe Tij


Por Meshira e Allahut
nuk e ndal robin nga mosbindja ndaj Tij
por as gjynahet e robit
nuk e ndalin Allahun nga Bujaria e Tij


Nese njeriu do te mendonte mire
do te kishte kuptuar, qe te gjitha keto
jane shtyse shume e forte 
per ta dashur Allahun dhe per ta adhuruar!Tuesday, July 10, 2012

Largoju vetepelqimit!
Vazhdon te mendosh mire
edhe pasi nefsit tend
deshirat ia ke plotesuar
me mekate e ke tepruar
urdhrin e Allahut 
duke e kundershtuar


Vazhdon te mendosh mire
edhe pasi koha kot te ka kaluar
ne te kote duke e shpenzuar
e keshillat e Pejgamberit 
duke i harruar


Vazhdon te mendosh mire
edhe pasi jeta jote ka kaluar
nderkohe qe dijen, adhurimet 
duke mos i shtuar
e duke mos iu bindur 
Allahut te Lartesuar


Çudi?!
Çudi me ty o njeri!
Se si mendon mire per veten 
me tere keto mangesi?!


E mban veten 
me shpresa te kota
mendon se je shume mire
si ty s'ka tjeter bota


Harron mekatet
qe i ke vepruar
e mendon se gjithmon
i je bindur Allahut te Lartesuar


Ndjek mekatet me mekate
dhe me pas vazhdon duke shpresuar
se Xhennetin e Allahut
ke me e fituar


Te mendosh mire per veten
edhe pas gjithe ketyre fakteve 
eshte vertet per tu pikelluar
andaj duhet patur kujdes
perpara se me u mashtruar


Vetepelqimi te shkaterron
prandaj mos i ndiq rradhet 
e ketyre njerezve te mashtruar,
por gjithmone kujtoji mangesite 
dhe mekatet qe i ke bere 
Allahut te Lartesuar
ne menyre qe vetepelqimit 
ti jesh larguar!Sunday, July 8, 2012

O njeri...
O ti njeri që erdhe në dynja
Shpirti si të erdhi jetën kush ta dha
Mbërrite në këtë botë hiç pa e menduar
Çdo gjë e gjete gati e të sistemuar


Ishe një foshnjë që asgjë s’kuptoje
Në krahë të mbanin e veç belbëzoje
Pastaj u rrite e u zhvillove
Rrugën e jetës me vrull e more


Fillove me naze e arrogant të jesh
S’mendoje dy herë që llafin ta kthesh
Vepron me epsh e si ta thot mendja
Kufijtë i kalon si ta ketë ënda


Jeton i shkujdesur e mendjen s’e vret
Të gënjen mendja se çdo gjë e di vet
Por ja krejt papritur të vjen një fatkeqësi
Qan e dëshpërohesh o i mjeri ti


Fillon pastaj Zotit tënd t’i lutesh
Me ngulm e me shpresë e në lotë mbytesh
Dhe ja i Plotfuqishmi ty të mëshiron
Por ti kaq deshe dhe Atë e harron


Jetës së shkujdesur prap iu riktheve
Plot forcë e siguri veten e pandeve
Të ishe i tillë sikurse mendove
Të keqen që të ra përse nuk e ndalove?


Ecën në tokë tërë mendjemadhësi
E s’di pse jeton, ah i gjori ti
Pa rregulla e kufij jetën jeton
Të bindurit e të devotshmit ti i ofendon


Vallë s’mendon se kush të krijoi?
Në formën më perfekte ty të ndërtoi
Allahu i Madhëruar të përsosi ty
Të dha logjikë, veshë edhe sy


A nuk meriton Zoti yt i Vetëm të adhurohet
Mëngjes e mbrëmbje Ai të madhërohet
Po të ikin vitet e s’kanë më kthim
Veç qejfi e rehati për ty janë qëllim


Tek gjëra pa vlerë ti gjen kënaqësi
E njerëzit e pamoralë janë shembull për ty
Por çuditërisht kur dikush Islamin e mban
Tërë përbuzje thua: ç’bën ky la nam!


Vallë, si mendon se mbaron me kaq?
Veç qejf e rehat e do të dalësh paq?
Ktheju Zotit tënd e shko drejt mirësisë
Vish rrobën e turpit e të përulësisë


Zbukuroje veten me dritën e Imanit
Bëhu i sinqertë, jo vegël e shejtanit
Andaj kthehu tek Ai e mos vono
Se ata që pendohen Zoti yt i do.Braktisja e bidatcinjeve, prej bazave te Sunnetit!Braktisja e bidatcinjeve
eshte nje nga bazat e Sunnetit
nje parim madheshtor
qe mbron nga rreziku i bidatit


Permes saj muslimani 
e ruan fene e tij
mbrohet prej bidateve
dhe demit te cdo devijimi


Selefet i kane kushtuar rendesi
kesaj baze madheshtore
ata braktisnin cdo bidatci 
dhe paralajmeronin kunder tyre


Jeteshkrimet e tyre 
jane perplot bojkotim
ndaj ithtareve te bidateve
nencim dhe poshterim


Selefet nuk bisedonin me ta
nuk i pershendesnin dhe nuk rrinin me ta
nuk debatonin, por i bojkotonin
dhe per hir te Allahut i armiqesonin


Ata benin rezistence te prere
me shpate dhe me goje perhere
paralajmeronin kunder tyre
dhe u denoncuan prej bidateve
dhe prej ithtareve te tyre


Kjo per shkak se Selefet
percillnin metodologjine e Sheriatit
te cilen e sqaroi Allahu dhe i Derguari i Tij
ata ishin te kapur per Librin e Zotit
dhe per Sunnetin e te Derguarit te Tij


Ecja ne rrugen e Selefeve
ne mardhenie me bidatcinjte
eshte menyra e vetme per shpetim
nga te gjitha sprovat dhe fatkeqesite


Keshtu eshte detyre
per te gjithe Pasuesit e Sunnetit
t'i braktisin dhe t'i bojkotojne
ithtaret e bidatit


Nese deshirojne te ecin 
ne rrugen e udhezimit
duhet te paralajmerojne 
nga njerezit e devijimit


Gjurmet e selefeve 
duke i pasuar
dhe Kenaqesine e Allahut 
duke e synuar!Ruhu dhe paralajmero nga bidatet!
I Derguari i Allahut
kujdesej per Ummetin e tij
e udhezoi drejt dyreve te miresise
dhe e paralajmeroi nga dyerte e ligesise


Ai gjithashtu paralajmeroi
ndaj te keqes me te madhe
qe eshte perhapur ne Ummet
duke na keshilluar
qe te ruhemi nga bidatet


Bidati eshte shpikje
qe e rivalizon Sheriatin 
me qellimin e njejte 
per t'u afruar me Zotin


Bidati s'ka burim
as ne Kuran, as ne Sunnet
dhe sillet si korigjim
i Fese Islame, pa te drejte


Allahu e ka plotesuar Fene
me ligjet e Kuranit dhe Sunnetit
dhe nuk ka nevoje per shpikje apo risi
sepse eshte i persosur Islami


Profeti paralajmeronte 
ne cdo fjalim
te ruhemi nga bidatet 
sepse ato jane devijim


C'do devijim 
e ka perfundimin ne Zjarr
prandaj rreth bidateve 
duhet te mesojme sa me pare


Te dime c'ka eshte bidat
e c'ka e kundershton Sunnetin
qe prej saj te ruhemi
nese e deshirojme Xhennetin


I Derguari i Allahut na ka sqaruar
qe nese duam prej bidateve te shpetojme
duhet te ruhemi dhe te paralajmerojme 
prej bidateve dhe prej atyre qe i pasojne!