Sunday, August 26, 2012

Sekondat e jetes!
Sekondat e jetes
rri dhe i mendoj
ndersa shiriti i jetes
shpejt me kalon


Kushedi sa sekonda
kot kam shpenzuar
sa vepra te mira
kam neglizhuar


Qofte dhe sa buzeqeshje
nuk i kam dhuruar
dhiker, perkujtim
une i kam harruar
Zotit me shume
t'i isha afruar


Sekondat e jetes
shpejt jane duke kaluar
valle, nuk e di sa nga jeta ime
kam harxhuar


Sa sekonda te shpejta
qe kalojne me nxitim
me pune te pavlera 
shkojne pambarim


Cudi se sa ngadale 
kalon cdo sekond
me pune te mira
me adhurim


Le t'i hedhim nje sy
jetes sone te shkuar
sa sekonda kot
ne kemi shpenzuar


Miljarda sekonda 
qe kemi harxhuar
dhe sa pak jete na duket
se kemi kaluar
sa pak perjetime
per t'u kujtuar


Sa sekonda te jetes
nuk dime t'i vleresojme
ato kane vlere, si guret e cmuar
nese Kuran do te kishe lexuar
sa shume shperblime do ishin shkruar


Ndaj mbushi sekondat 
e jetes tende me adhurim
dhe nga Allahu
kerko shperblim


Sekondat e jetes
jane nje mundesi
fshehin thesare dhe pasuri
nese i perdor per miresi
per pune te mira dhe nijetin tend mos e nderro
por gjithmone Kenaqesine e Allahut syno!Braktisi mekatet dhe kthehu i penduar!
Kush i nxorri 
nga Xheneti, prinderit tane?
Nje mekat i vetem
qe ata bene!


Kush e nxorri nga qielli 
Shejtanin e mallkuar
pas gjithe atij adhurimi
qe ai ka vepruar?


Kush ia mundesoi eres
qe te triumfonte mbi popullin Ad
derisa i hodhi te vdekur
permbi toke?


Kush ia dergoi britmen
popullit te Themudit
derisa iu keputen zemrat
ne brendesi te trupit?


Kush e permbysi 
popullin e Lutit,
shi guresh iu zbrit
si denim i Zotit!


Kush ia dergoi rete
popullit te Shuajbit
kur mbi koka flakeronin
shtellungat e zjarrit?


Kush e mbyti Faraonin
dhe ushtrine e tij ne det
e pastaj i coi shpirtrat e tyre
ne Xhehenem?


Kush e shfarosi Karunin
qe shfaqte mendjemadhesi
shtepine, pasurine 
dhe familjen e tij?


Kush i solli keto denime
vrasje, roberi, shkaterrim, tirani
shenderrimin ne majmune dhe derra
dhe se fundmi denimin e Zjarrit?


Jane gabimet dhe mekatet
qe sjellin denim
mosbindja ndaj te Plotfuqishmit
per njeriun eshte mjerim


Demet e mekateve 
jane teper te medha
jo vetem ne Ahiret
por edhe ne Dunja


Gjynahberesi nuk shpeton
pa ndonje denim
por njeriu nga injoranca
c'fare denimi e pret s'e din


Ndaj vazhdon parendur
e pamenduar mekaton
mendon se eshte ne rregull
kur pasojat s'i shikon


Por helmi i gjynaheve 
njeriun e demton
derisa denimi i ashper i Allahut
vjen shpejt e nuk vonon


Por nese njeriu
te miren vetes ia don
ne kohe e kap semundjen
dhe me ilace e mjekon


I braktis mekatet 
dhe kthehet i penduar
ne menyre qe denimit te Allahut
t'i jete larguar


O robi i Allahut 
qe shume ke gabuar
largoju mekateve
dhe kthehu i penduar


Vertet Allahu fal
eshte I Bute dhe Meshirues
Ai gezohet shume
kur me pendim i drejtohesh


Braktisi mekatet dhe kthehu i penduar
qe denimit te Allahut t'i jesh larguar!