Monday, December 24, 2012

Allahu eshte Zoti yne!
Ai eshte Allahu
i Vetem e i pashok
Krijuesi i gjithesise
eshte i Vetmi Zot


Ai i krijoi qiejt
Ai e krijoi token
malet, fushat, detet
Ai e krijoi boten


E krijoi njerezimin
asgje s'i vjen rende Atij
dhe te gjithe krijesat
do te kthehen tek Ai


Me persosshmeri
dhe dije te plote
Gjykatesi Suprem
na solli ne kete bote


Me te vetmin qellim
per ta adhuruar
ndonse nuk ka nevoje
se eshte Vete i Lavderuar


Allahu eshte Zoti yne
Ai na ka krijuar
Ai na furnizon
ndaj duhet adhuruar


Allahu ka premtuar
se kush i bindet Atij
ne Xhenet do te shkoje
i lumtur ne perjetesi


Ndersa kush e kundershton
e nuk i bindet Atij
ne Xhehenem shkon
dhe vuan me drejtesi


Secili e zgjedh
udhen e jetes se tij
por do te vije dita
qe do te kthehemi tek Ai


Allahu na krijoi
na dha jeten dhe shendetin
nese e adhurojme dhe i bindemi
Ai na jep Xhenetin!Saturday, December 8, 2012

Moter behu diamant!
Ji krenare motra ime
ty Allahu me Islamin te nderoi
te zgjodhi mbi grate e botes
dhe te udhezoi


Moter behu diamant i fshehur
jepi bukurise tende vlere
vishu me veshjen Islame
se mbulesa per ty eshte nder


Zbukuroje fytyren tende
duke marre abdes pese here ne dite
duke e lare fytyren tende
ajo porsi Nur shendrit


Zbukuroji syte e tu
duke e ulur shikimin
ndaj meshkujve te tjere
qe tek burri yt te kesh
me shume vlere


Kujdesu per familjen
behu e degjueshme dhe burrin respekto
edukoji femijet e tu
dhe per shperblimet shpreso


Motra ime e dashur
pergatitu per udhetim
devotshmeria ty te ka hije
deri ne amshim


Mesoje Fene e Allahut
dhe kapu per Kuran dhe Sunet
behu Selefije
ne rrugen e drejte


Le te jene shembuj per ty
grate e Profetit alejhi selam
ne Fe, ne sjelljen tende
 edukate dhe moral


Degjoji urdhrat e Zotit
motra ime ne Islam
lumturia e Dunjase dhe Ahiretit
eshte ne kete ane


Moter behu diamant
Allahu ty te nderoi
me gjuhen e Profetit te Tij te mesoi
qe te jesh besimtare e Zotit
e ditur, e devotshme, me moral te larte
 qe te jesh... si nje diamant!Thursday, December 6, 2012

E çuditshme!
Kjo eshte gje e çuditshme
te gezohesh me mashtrime
tregohesh i pavemendshem
ndaj asaj qe enkas per ty eshte fshehur


Mashtrohesh me shendetin
dhe harron afrimin e semundjes
gezohesh per shpetimin
dhe harron afrimin e dhimbjes


Fundi i dikujt tjeter
tregon per fundin tend
shtrati i nje tjetri para vdekjes
flet per shtratin tend
kujdesi per kenaqesite
te beri te harrosh prishjen e vetes
dhe perjetimin e te vertetes


E çuditshme
o njeri gezohesh me mashtrime
kur dielli shendrit diten e re
toka ndryshon nje faqe tjeter
jeta jote merr nje kthese tjeter
harron dhe nuk i kthehesh pergjegjesise
harron takimin me  Zotin e gjithesise!Thursday, November 22, 2012

Dijetaret Selefi, bekim per Ummetin!
Allahu e bekoi Ummetin
me dergimin e dijetareve te udhezimit
te cilet me shpaten e Sheriatit
luftojne dhe mbrojne Fene e Zotit


Ata jane ulemat e permiresimit
qe i sjellin driten erresires
ata ftojne drejt udhezimit
dhe tregojne rrugen e shpetimit


Ata mbajne flamujt e Sunnetit
dhe rrezojne shtyllat e devijimit
ata jane luanet e Sunnetit
trashegimtaret e Profetit


Ata jane te kapur forte
pas Kuranit dhe Sunnetit
dhe e ndjekin me miresi
gjeneraten e Selefit


E drejtojne njerezimin
drejt Librit te Allahut
dhe Sunnetit te Profetit
ne rrugen e Selefeve
me te mire te Ummetit


Me xhelozi per Akiden
dhe Fene e vertet
gjithmone shpenzojne energji
ne Xhihadin per Sunnet


Therrasin per tek Haku
me dije dhe urtesi
ata jane prej shtyllave
te Davetit Selefi


Per besimtaret Muslimane
jane zgjidhje dhe mbeshtetje
gjithmone ofrojne clirim
ne kohe trazirash apo fitneje


Ata jane hale
ne syte e Hizbive
sepse gjithmone i refuzojne
dhe i mposhtin bidatet e tyre


Ata jane bartesit e diturise
te bazuar ne Librin e Allahut
dhe Sunnetin e te Derguarit te Tij
andaj merrni dije prej dijetareve Selefi


Sepse ky eshte obligimi jone o besimtare
ta marrim dijen tone prej burimit te kulluar
prej dijetareve Selefi te degjojme dhe te mesojme
qe prej dijes dhe moralit te tyre te perfitojme!


Allahu i meshirofte dijetaret e Selefit
ata qe dhane jeten ne mbrojtjen e Sunnetit
varri i tyre u befte drite mbi drite
vendbanimi i fundit per ta qofte ne Xhenet


Allahu i ruajte dijetaret e sotem Selefi
ua shtofte energjine qe shpenzojne
ne Xhihadin per tek Sunneti
i bekofte ne dunja dhe Ahiret
i nderofte, i gezofte 
dhe i shperblefte me Xhenet!Saturday, November 10, 2012

Vizitori i fundit!
Kur akrepat e ores
shenojne kohen e caktuar
Dikush,, nje vizitor
vjen per te te takuar


Valle nga kjo vizite
c'fare eshte duke kerkuar?
A mos do pasurine tende
qe e ke fituar?


Jo, ai s'kerkon
as ar, as pasuri
Por ai, te do ty
ty, e asnjeri


Vizitori i fundit
per ty eshte derguar
Ai vjen me urdhrin
e Allahut te lartesuar


Ai eshte engjelli i vdekjes
qe shpirtin tend kerkon
Eshte vizitori i fundit
qe te viziton


Ai nuk preket
nga e qara me ngasherim
Marrja e shpirtrave
per te eshte detyrim


Kur zemra te pushoje
tik taku te ndaloje
Me urdher te Allahut
rrahjet ti ndaloje


Kur shpirti te shkeputet
prej trupit te largohet
Allahu eshte Ndihmuesi
ndihma prej Tij kerkohet


Kur syte te mos veshtrojne
kur veshet te mos degjojne
Gjuha eshte ndaluar
fjalet jane mbaruar


Kur buza te jete thare
kur zeri te jete shuar
lavderuar qofte Ai
qe na ka krijuar
qe na solli ne dunja
Per ta adhuruar


Sa je ne kete jete
akoma pa u larguar
Pergatitu per viziten
me vizitorin e derguar


Nje jete, Nje mundesi
Nje zgjedhje, Nje fund
Lumturi pergjithmone
Ose vuajtje pafund!Thursday, October 25, 2012

Festa e Bajramit!
Dita e Kurban Bajramit,
nje dite e gezuar,
Ne keto dite,
atmosfera festive 
eshte krijuar.


Gjithe muslimanet festojne,
kurbanin e prejne
me emrin e Allahut,
Allahu eshte me i Madhi,
feste e madhe, feste Bajrami.


Me gezim te madh
pjeset i shperndajne,
te afermit, komshijte,
jetimet, te varferit,
Te gjithe tok bashkohen
ndajne me ne gezimin,
humaniteti shtohet.


Ne diten e bajramit ne veçanti,
urohen te afermit, 
vellezerit e motrat
ne pergjithesi.
Ekziston kudo gjalleri.


Gezim per muslimanin,
feston Kurban Bajramin,
te gjithe urojne,
luten qe Zoti 
kurbanin ta pranoje,
gjynafet tona te na i pastroje.


Bajrami èshte feste 
ku humaniteti èshte shtuar,
I pasuri, te varfrin 
nuk e ka harruar,
me zemergjeresi,
me mikpritje
te gjithe te gostisin
me gjithe te mirat 
qe pergatisin.


Ne Festen e Bajramit
bashkarisht festojme
lus Zotin qe
veprat tona te na i pranoje,
besimin te na e shtoje,
begati te na dhuroje,
ne rrugen e drejte te selefeve 
te na udhezoje
qe fene sa me mire 
ta praktikojme!Tuesday, October 23, 2012

Dita e Arafatit
Dita e Arafatit
Dita e premtuar
ku Allahu nga xhehenemi
shume ka per te liruar


Ne Arafat haxhinjte
mbyllin haxhin e obliguar
e disa te tjere ate te deshiruar
Gjithsesi O Zot
te lutem qe adhurimin
haxhinjeve t'ia kesh pranuar
te lus Ty o Allah
per te na meshiruar


Vetem Ty te adhurojme
per diten e Arafatit
qe na ke mundesuar
TY te falenderojme
Veç nje Dua te veçante
kam per ta kerkuar


Kur te lutem Ty
Une dhe selefite
qe kane per ta lexuar
te lus qe Duane
te na e kesh pranuar


Te lus Ty O Allah
me emrin me te bukur
qe te fshehte e ke lene
nuk e ke zbuluar
edhe pse dijetaret
per shume emra
kane argumentuar


Atehere Une te lus
qe ne Ahiret
te jem e shpetuar
Kenaqesine Tende 
deshiroj ta kem fituar


Ne kete dite te Arafatit
qe veç Ti ma ke mundesuar
te lus Ty o Allah
qe barra e mekateve 
te me jete larguarMe sinqeritet te lus
 dhe pendohem tek Ti
lus qe pendimin
te ma kesh pranuar 
dhe ne kete Dite te Arafatit 
prej gjynaheve inshaAllah
te jem pastruar


Ne diten e Arafatit
ne diten e premtuar
te me falesh gjynahet
e vitit qe vjen
dhe e vitit te kaluar.
Saturday, October 20, 2012

Bileta e udhetimit!
Bileta e udhetimit te jetes
eshte porositur
Une, nuk e di pse nuk jam pergatitur


Udhetimi i jetes, me ka filluar
ne udhe e shtigje, jam duke kaluar


Sfida e sprova, kjo jete te pret
udhetimi i jetes, nje dite do te mbaroje
valle jeta ime, se si do perfundoje


Valle, si nuk jam e ndergjegjesuar
bileta e udhetimit eshte porositur
destinacioni im eshte caktuar
jeta ime, grumbull ditesh duke u mbaruar


Cdo dite qe kalon 
ora e udhetimit shpejton
ne destinacionin tjeter kam per te shkuar
Berzahu dhe Ahireti perpara ne udhetimin tim
jane shtuar


Bileta e udhetimit 
eshte porositur
Valle per udhetim, a jemi pergatitur
destinacioni jone eshte caktuar
valle, a po punojme per Xhenetin e amshuar?!Tuesday, September 25, 2012

Takimi me Allahun
Nje takim madheshtor
ne nje dite te premtuar
mes eulijave te Allahut
dhe Allahut te lartesuar


Ajo eshte Jeumul-Mezid
dita e shtimit (te shperblimit)
per banoret e Xhenetit
shperblim pas fitimit


"O banore te Xhenetit!"
nje thirres therret
shpejtoni ne takim
se i Gjithfuqishmi po iu pret


"Degjuam dhe nenshtrohemi"
pergjigjen ata
mblidhen se bashku
e shkojne ne vendet e caktuara


Shfaqen shtresa prej nuri
me flori e margaritar
ku ulen sipas gradave
ne shtresa me gur te cmuar


Ashtu te permalluar
presin me padurim
e kane enderruar
qe ne dunja kete takim


Derisa nje drite e forte
kaplon gjithe Xhenetin
ata ngritin kokat
e shohin te Gjithfuqishmin


Shohin te Gjithfuqishmin
qe ka ardhur nga lart e i ka nderuar
dhe zemrat e tyre
i ka lumturuar


Freskohen syte e tyre
me nje shikim
ne Fytyren Fisnike te Allahut
veshtrojne me gezim


Lum ai qe do marre pjese
ne ate takim
fytyra do i shkelqeje
e ne zemer do ndjeje gezim


Ne ate takim madheshtor
ne ate dite te premtuar
ku bisedojne te gezuar
me Allahun e lartesuar


Paramendo veten
ne mesin e atyre
Allahu te befte mua dhe ty
nje prej tyre..!