Thursday, August 9, 2012

Vetmohu per Allahun . . . !
Vetmohu per Allahun
larg njerezve per pak shko
kujto udhetimin tend
dhe per Ahiretin mendo


Ti je i nevojshem
per Zotin Tend
se Ai eshte drejtuesi yt
ne udhetimin tend


Kujto se do vije dita
qe do largohesh nga kjo dunja
dhe te gjithe do te braktisin
pervec veprave te tua


Gjithe pasuria jote
qe e mblodhe ne dunja
familja dhe femijet
cdo gje ti e le mbrapa


Do te shtrihesh nen dhe
do jesh i vecuar
ne varrin tend i braktisur
dhe i deshperuar


Do ndihesh i vetmuar
dhe atehere do e kuptosh
se shanci jot mbaroi
c'fare punove do fitosh


E kur ti fryhet surit
njerezit nga varret ngrihen te tmerruar
do te dalin perpara Allahut
per t'u gjykuar


Ajo eshte Dita e Premtuar
per te cilen jemi lajmeruar
ku secili do gjykohet
sipas asaj qe ka punuar


Zoti yt eshte mbikeqyresi 
qe e sheh punen tende ne dunja
Ai nuk i ben askujt padrejtesi 
as sa grimca


Prandaj llogarit vetveten
perpara se te llogaritesh
dhe kujto sa kohe kane kaluar
qe per Allahun s'je vetmuar?


O robi i Allahut
je i nevojshem per Zotin tend
prandaj vetmohu per Allahun 
dhe afroju Zotit tend


Ne erresiren e nates
larg njerezise
kthehu tek Allahu
vetmohu per Zotin e gjithesise


Ndjeje gezimin e shpirtit
dhe prehjen e zemres
ne afersine me Allahun
dhe lidhjen me Te
peshperit lutjen ne heshtje 
dhe kthehu i perulur 
vetem per Te


Drejtoju Atij 
qe eshte el-Muxhib
dhe nga Ai kerko
se ata qe i luten 
I Lartesuari i do


Me te vertet 
Zoti yt eshte bujar
I Bute dhe Meshirues
Ai tregohet i dashur 
kur Atij i drejtohesh


Kush ka trokitur 
ne deren e Tij 
e nuk ia ka hapur?
kush ka kerkuar 
e nuk i ka dhene?


Me te vertet 
Zoti yt eshte Dhurues
prandaj drejtoju Atij
me më te miren kerkese!


Vetmohu per Allahun 
dhe nga Ai kerko
i perulur, ne heshtje dhe i vetmuar
i nevojshem per Zotin tend dhe i penduar
i frikesuar dhe plote shprese
me lot ne sy dhe i permalluar 
Allahut duke iu afruar
dhe Xhennetin e Tij duke e shpresuar!


No comments:

Post a Comment