Sunday, August 26, 2012

Sekondat e jetes!
Sekondat e jetes
rri dhe i mendoj
ndersa shiriti i jetes
shpejt me kalon


Kushedi sa sekonda
kot kam shpenzuar
sa vepra te mira
kam neglizhuar


Qofte dhe sa buzeqeshje
nuk i kam dhuruar
dhiker, perkujtim
une i kam harruar
Zotit me shume
t'i isha afruar


Sekondat e jetes
shpejt jane duke kaluar
valle, nuk e di sa nga jeta ime
kam harxhuar


Sa sekonda te shpejta
qe kalojne me nxitim
me pune te pavlera 
shkojne pambarim


Cudi se sa ngadale 
kalon cdo sekond
me pune te mira
me adhurim


Le t'i hedhim nje sy
jetes sone te shkuar
sa sekonda kot
ne kemi shpenzuar


Miljarda sekonda 
qe kemi harxhuar
dhe sa pak jete na duket
se kemi kaluar
sa pak perjetime
per t'u kujtuar


Sa sekonda te jetes
nuk dime t'i vleresojme
ato kane vlere, si guret e cmuar
nese Kuran do te kishe lexuar
sa shume shperblime do ishin shkruar


Ndaj mbushi sekondat 
e jetes tende me adhurim
dhe nga Allahu
kerko shperblim


Sekondat e jetes
jane nje mundesi
fshehin thesare dhe pasuri
nese i perdor per miresi
per pune te mira dhe nijetin tend mos e nderro
por gjithmone Kenaqesine e Allahut syno!Braktisi mekatet dhe kthehu i penduar!
Kush i nxorri 
nga Xheneti, prinderit tane?
Nje mekat i vetem
qe ata bene!


Kush e nxorri nga qielli 
Shejtanin e mallkuar
pas gjithe atij adhurimi
qe ai ka vepruar?


Kush ia mundesoi eres
qe te triumfonte mbi popullin Ad
derisa i hodhi te vdekur
permbi toke?


Kush ia dergoi britmen
popullit te Themudit
derisa iu keputen zemrat
ne brendesi te trupit?


Kush e permbysi 
popullin e Lutit,
shi guresh iu zbrit
si denim i Zotit!


Kush ia dergoi rete
popullit te Shuajbit
kur mbi koka flakeronin
shtellungat e zjarrit?


Kush e mbyti Faraonin
dhe ushtrine e tij ne det
e pastaj i coi shpirtrat e tyre
ne Xhehenem?


Kush e shfarosi Karunin
qe shfaqte mendjemadhesi
shtepine, pasurine 
dhe familjen e tij?


Kush i solli keto denime
vrasje, roberi, shkaterrim, tirani
shenderrimin ne majmune dhe derra
dhe se fundmi denimin e Zjarrit?


Jane gabimet dhe mekatet
qe sjellin denim
mosbindja ndaj te Plotfuqishmit
per njeriun eshte mjerim


Demet e mekateve 
jane teper te medha
jo vetem ne Ahiret
por edhe ne Dunja


Gjynahberesi nuk shpeton
pa ndonje denim
por njeriu nga injoranca
c'fare denimi e pret s'e din


Ndaj vazhdon parendur
e pamenduar mekaton
mendon se eshte ne rregull
kur pasojat s'i shikon


Por helmi i gjynaheve 
njeriun e demton
derisa denimi i ashper i Allahut
vjen shpejt e nuk vonon


Por nese njeriu
te miren vetes ia don
ne kohe e kap semundjen
dhe me ilace e mjekon


I braktis mekatet 
dhe kthehet i penduar
ne menyre qe denimit te Allahut
t'i jete larguar


O robi i Allahut 
qe shume ke gabuar
largoju mekateve
dhe kthehu i penduar


Vertet Allahu fal
eshte I Bute dhe Meshirues
Ai gezohet shume
kur me pendim i drejtohesh


Braktisi mekatet dhe kthehu i penduar
qe denimit te Allahut t'i jesh larguar!Thursday, August 9, 2012

Vetmohu per Allahun . . . !
Vetmohu per Allahun
larg njerezve per pak shko
kujto udhetimin tend
dhe per Ahiretin mendo


Ti je i nevojshem
per Zotin Tend
se Ai eshte drejtuesi yt
ne udhetimin tend


Kujto se do vije dita
qe do largohesh nga kjo dunja
dhe te gjithe do te braktisin
pervec veprave te tua


Gjithe pasuria jote
qe e mblodhe ne dunja
familja dhe femijet
cdo gje ti e le mbrapa


Do te shtrihesh nen dhe
do jesh i vecuar
ne varrin tend i braktisur
dhe i deshperuar


Do ndihesh i vetmuar
dhe atehere do e kuptosh
se shanci jot mbaroi
c'fare punove do fitosh


E kur ti fryhet surit
njerezit nga varret ngrihen te tmerruar
do te dalin perpara Allahut
per t'u gjykuar


Ajo eshte Dita e Premtuar
per te cilen jemi lajmeruar
ku secili do gjykohet
sipas asaj qe ka punuar


Zoti yt eshte mbikeqyresi 
qe e sheh punen tende ne dunja
Ai nuk i ben askujt padrejtesi 
as sa grimca


Prandaj llogarit vetveten
perpara se te llogaritesh
dhe kujto sa kohe kane kaluar
qe per Allahun s'je vetmuar?


O robi i Allahut
je i nevojshem per Zotin tend
prandaj vetmohu per Allahun 
dhe afroju Zotit tend


Ne erresiren e nates
larg njerezise
kthehu tek Allahu
vetmohu per Zotin e gjithesise


Ndjeje gezimin e shpirtit
dhe prehjen e zemres
ne afersine me Allahun
dhe lidhjen me Te
peshperit lutjen ne heshtje 
dhe kthehu i perulur 
vetem per Te


Drejtoju Atij 
qe eshte el-Muxhib
dhe nga Ai kerko
se ata qe i luten 
I Lartesuari i do


Me te vertet 
Zoti yt eshte bujar
I Bute dhe Meshirues
Ai tregohet i dashur 
kur Atij i drejtohesh


Kush ka trokitur 
ne deren e Tij 
e nuk ia ka hapur?
kush ka kerkuar 
e nuk i ka dhene?


Me te vertet 
Zoti yt eshte Dhurues
prandaj drejtoju Atij
me më te miren kerkese!


Vetmohu per Allahun 
dhe nga Ai kerko
i perulur, ne heshtje dhe i vetmuar
i nevojshem per Zotin tend dhe i penduar
i frikesuar dhe plote shprese
me lot ne sy dhe i permalluar 
Allahut duke iu afruar
dhe Xhennetin e Tij duke e shpresuar!


Monday, August 6, 2012

Pergatitu per udhetim . . !
Jemi udhetare
Xhenetin synojme
Te Allahut jemi
dhe tek Ai do te shkojme


Gjate ketij udhetimi
ne dunja per pak ndalojme
me qellimin e vetem
qe Allahun ta adhurojme


Ne jeten e kesaj bote
kemi per t'u sprovuar
mjere per secilin qe gabon
e lum per ate qe del i fituar


Allahu na mbikqyr 
ne cdo hap te kesaj jete
andaj duhet te mendojme
se c'do pergatisim per vete!


Vitet ecin 
jeta vazhdon
koha e pushimit 
ne dunja po mbaron


Cdo dite lajmerohemi
sesi bashkudhetaret tone
karvanit tone i shkeputen
dhe drejt Allahut shkojne


Disa largohen te trishtuar
se pas dunjase jane mashtruar
nuk u pergatiten per udhetim
andaj per ta ka vec mjerim


Disa largohen te gezuar 
pasi per Ahiret kane punuar
Allahun ne kete jete e adhuruan
u pergatiten dhe shpetuan


O robi i Allahut
je udhetar i kesaj jete
valle, c'fare veprash 
do marresh me vete?


Nxito, puno per Ahiret
qe te jesh i lumtur perjete
dhe te shperbleje Allahu me Xhenet


Jeto ne kete dunja si udhetar
dhe pergatitu per udhetimin tend sa me pare...!Thursday, August 2, 2012

Me Fal o Zoti im . . !
Ne deren e Teubes
trokita perseri
u ktheva e penduar
e qava ne vetmi


Kujtova mekatet
dhe zemra mu trondit
valle, para Allahut
si do dal ate dite?


Dhe ne heshtje thashe:
o Allahu im
rober si mua ke shume
e per mua, Vec Ti je Zoti im


Nuk kam ku te shkoj
nuk kam kujt t'i drejtohem
andaj vec Ty te lutem
e te pergjerohem


Shume here gabova
e u ktheva tek Ti 
prape me mekate vazhdova
e t'u drejtova perseri


Sepse e dobet jam
kam nevoje per Ty
andaj te drejtohem
me lot ne sy


Te kerkoj meshire
si shume here me pare
o Allahu im
te lutem me fal


Ti je Meshirues
dhe fal pa kufi
ne Meshiren Tende
dhe mua me perfshi


Se Meshira Jote
e tejkalon Hidherimin Tend
Ty te pergjerohem
fale robin Tend


Tek Ti jam kthyer
shume e turperuar
pranoje teuben time
tashme jam penduar


o Allahu im
vec Ty te drejtohem
Ty te lutem e te pergjerohem
Ti je er-Rahman, Ti je er-Rahim
Tregohu i Meshirshem
Me Fal O Zoti Im!