Wednesday, May 30, 2012

Le ti kthehemi Allahut o besimtare!
Mos u cudit!
Edhe pse Feja jote po luftohet ne te gjitha anet e globit 
Edhe pse vellezerit e tu muslimane jane te mjeruar ne ditet e sotit
Ti mos u cudit!
Pasi thirrja Islame luftohej nga te gjitha anet
edhe ne kohen e te Derguarit te Zotit!


Edhe Daveti i Pejgamberit tone 
eshte luftuar nga armiqte e Islamit,
por eshte pse ishin shume te pakte ne numer
valle si e arriten fitoren njerzit e Imanit?


A mos ndoshta qe ne fillim te Davetit
u shpallen lufte arabeve?
A mos ndoshta qe ne fillim, u shpallen lufte 
perseve dhe romakeve?
Jo, sigurisht qe nuk vepruan kesisoj,
por atehere cfare bene ata qe Allahu i ndihmoi??


Dije o besimtar i Allahut,
se pavarsisht numrit te vogel qe kishin muslimanet e pare
perballe ushtrive te kafirave dhe idhujtareve,
Allahu i ndihmoi ata dhe u dha fitore
per shkak te besimit te sinqert qe kishin ne zemrat e tyre!


Keshtu edhe sot qe ekziston i njejti problem
e kemi detyre te veprojme sic vepruan muslimanet e pare,
ta sherojme fatkeqesine tone sic e sheruan ata
se semundja e njejte, te njejtin ilac ka,


Atehere le ti leme protestat
luftimet e prijsave apo kafirave,
sepse kushtet dhe mundesite ndaj tyre mungojne,
prandaj dhe dijetaret keshillojne 
qe keto gjera duhet ti parandalojme, 


Pasi gjendja jone sot eshte e njejte si muslimanet e pare,
qe ishin te shtypur, te dobet e te luftuar,
keshtu si jemi,luften akoma nuk kemi mundesi per ta perballuar,


Keshtu rrugezgjidhja e Umetit tone
eshte ti kthehemi Allahut o besimtare,
le ti degjojme dijetaret kur na keshillojne 
qe si fillim veten tone duhet ta permiresojme,


Pastaj kush deshiron Xhihad
le ta beje ate me nefsin e tij, dunjane dhe shejtanin,
le ti lere mekatet e ti kthehet Rrahmanit,
keto do ti nevojiten ne plotesimin e Imanit,


Me te vertet kjo bote na ka mashtruar 
dhe Allahun shume pak jemi duke e adhuruar,
te gjithe po rendemi pas kenaqesive te kesaj dunjaje
edhe pse e dime se ajo eshte kalimtare,


Edhe pse vlera e kohes eshte e cmuar
ate shume pak, ne te mire jane duke e shpenzuar,
edhe pse shume libra nga dijetaret jane krijuar
shume pak ka prej njerezve qe jane duke i lexuar,


E pra gjith kjo gjendje e mjeruar
a e kupton o besimtar se pse eshte duke vazhduar??
Valle Fene e Allahut a po e mban kush sic duhet,
Islami eshte drite, e me te nuk luhet!


Ndaluni o besimtare te Allahut
kemi akoma kohe, veten per ta permiresuar,
le te trokasim ne deren e Teubes 
dhe te kthehemi tek Allahu te penduar!


E pse mos ti kthehemi Meshiruesit
kur Ai deren e Teubes na e ka lene hapur,
vertet ne e dime se te gjithe gabojne, 
por me te miret jane ata qe pendohen 
dhe veten shpejt e permiresojne,


Le te fillojme ta adhurojme Allahun me sinqeritet
duke ndjekur shembullin e Profetit alejhis selam!
Delirja dhe edukimi jone ne fillim
pastaj i besimtareve te tjere anembane,


Atehere cfare na ngelet o ndjekesit e Sunetit!
Kushdo qe eshte pjese e Umetit te Muhamedit,
pjese e ketij Umeti, me te cilin do te nderohet
I Derguari i Allahut, ne diten e Kijametit,
duhet te japim kontributin tone ne ceshtjen e Davetit,
duke shpresuar nga Allahu te na beje prej banoreve te Xhenetit!


No comments:

Post a Comment