Thursday, September 12, 2013

O ti qe e deshiron Xhenetin..!
O ti qe e deshiron Xhenetin
valle.. per te a po punon
ditet e jetes ne dunja
valle.. si po i shpenzon?


Kalojne ditet me shpejtesi
jeta jote po shkurtohet
çdo dite e njejta histori
pritet nje dite qe te pendohet..


Valle.. mendon ti o njeri
se ke kohe per tu penduar
kush te ka dhene garanci
qe je kaq i siguruar?


Ditet e jetes 
shpejt kalojne
e koha ne dunja
mbaron


Ti Xhenetin 
e kerkon 
valle per te
a po punon?


Xheneti fitohet me veshtiresi
jo ne dunja duke u argetuar
se qejfi e rehatia behen ne shtepi
jo pergjate rruges i hutuar


Kjo dunja eshte kalimtare
nje dite prej saj ke per tu larguar
tek Allahu do te kthehesh
i gezuar ose i pikelluar


Ti e zgjedh sesi vepron
ne kete dunja qe shpejt kalon
ditet e jetes tende
e kohen sesi e shpenzon


Duhet pune dhe durim
e jo te kalosh kohen pa menduar
por sekondat e jetes t'i shpenzosh
Allahun duke adhuruar


Ti Xhenetin
e deshiron
valle per te
a po punon?


Valle.. ku eshte perpjekja jote
per te kerkuar dituri?
qe te permbushesh obligimet
qe ti ka dhene Krijuesi


Valle.. ku eshte namazi i nates?
qe eshte zakon i te devotshmeve
po agjerimi i dites?
dhikri i shumte pergjate gjith dites?


Ti thua se
Xhenetin e deshiron
por me veprat e tua
çfare tregon?


Pendohu per kohen e kaluar
ktheju Allahut te Lartesuar
veten tende permiresoje
e lidhjen me Allahun forcoje


Te eshte dhene Nje Jete
Nje Mundesi..
sesi e shpenzon
kete e zgjedh ti..


Nese ne Xhenet
do i lumtur te shkosh
mos harro se per te
duhet te punosh...!No comments:

Post a Comment