Thursday, November 22, 2012

Dijetaret Selefi, bekim per Ummetin!
Allahu e bekoi Ummetin
me dergimin e dijetareve te udhezimit
te cilet me shpaten e Sheriatit
luftojne dhe mbrojne Fene e Zotit


Ata jane ulemat e permiresimit
qe i sjellin driten erresires
ata ftojne drejt udhezimit
dhe tregojne rrugen e shpetimit


Ata mbajne flamujt e Sunnetit
dhe rrezojne shtyllat e devijimit
ata jane luanet e Sunnetit
trashegimtaret e Profetit


Ata jane te kapur forte
pas Kuranit dhe Sunnetit
dhe e ndjekin me miresi
gjeneraten e Selefit


E drejtojne njerezimin
drejt Librit te Allahut
dhe Sunnetit te Profetit
ne rrugen e Selefeve
me te mire te Ummetit


Me xhelozi per Akiden
dhe Fene e vertet
gjithmone shpenzojne energji
ne Xhihadin per Sunnet


Therrasin per tek Haku
me dije dhe urtesi
ata jane prej shtyllave
te Davetit Selefi


Per besimtaret Muslimane
jane zgjidhje dhe mbeshtetje
gjithmone ofrojne clirim
ne kohe trazirash apo fitneje


Ata jane hale
ne syte e Hizbive
sepse gjithmone i refuzojne
dhe i mposhtin bidatet e tyre


Ata jane bartesit e diturise
te bazuar ne Librin e Allahut
dhe Sunnetin e te Derguarit te Tij
andaj merrni dije prej dijetareve Selefi


Sepse ky eshte obligimi jone o besimtare
ta marrim dijen tone prej burimit te kulluar
prej dijetareve Selefi te degjojme dhe te mesojme
qe prej dijes dhe moralit te tyre te perfitojme!


Allahu i meshirofte dijetaret e Selefit
ata qe dhane jeten ne mbrojtjen e Sunnetit
varri i tyre u befte drite mbi drite
vendbanimi i fundit per ta qofte ne Xhenet


Allahu i ruajte dijetaret e sotem Selefi
ua shtofte energjine qe shpenzojne
ne Xhihadin per tek Sunneti
i bekofte ne dunja dhe Ahiret
i nderofte, i gezofte 
dhe i shperblefte me Xhenet!Saturday, November 10, 2012

Vizitori i fundit!
Kur akrepat e ores
shenojne kohen e caktuar
Dikush,, nje vizitor
vjen per te te takuar


Valle nga kjo vizite
c'fare eshte duke kerkuar?
A mos do pasurine tende
qe e ke fituar?


Jo, ai s'kerkon
as ar, as pasuri
Por ai, te do ty
ty, e asnjeri


Vizitori i fundit
per ty eshte derguar
Ai vjen me urdhrin
e Allahut te lartesuar


Ai eshte engjelli i vdekjes
qe shpirtin tend kerkon
Eshte vizitori i fundit
qe te viziton


Ai nuk preket
nga e qara me ngasherim
Marrja e shpirtrave
per te eshte detyrim


Kur zemra te pushoje
tik taku te ndaloje
Me urdher te Allahut
rrahjet ti ndaloje


Kur shpirti te shkeputet
prej trupit te largohet
Allahu eshte Ndihmuesi
ndihma prej Tij kerkohet


Kur syte te mos veshtrojne
kur veshet te mos degjojne
Gjuha eshte ndaluar
fjalet jane mbaruar


Kur buza te jete thare
kur zeri te jete shuar
lavderuar qofte Ai
qe na ka krijuar
qe na solli ne dunja
Per ta adhuruar


Sa je ne kete jete
akoma pa u larguar
Pergatitu per viziten
me vizitorin e derguar


Nje jete, Nje mundesi
Nje zgjedhje, Nje fund
Lumturi pergjithmone
Ose vuajtje pafund!