Wednesday, May 30, 2012

Nje numer!
O Njeri!
Grumbull ditesh,
rrethuar me sprova dhe miresi,
rrethuar me veshtiresi dhe kenaqesi.


O Njeri!
grumbull veprash,
rrethuar me mekate, 
vepra te mira dhe kerkim falje,
rrethuar me plot gjynafe.


O Njeri!
grumbull ditesh e grumbull veprash,
mblidhen veprat e tua
ne ditet e jetes te caktuara.


Çfare je valle?!
Nje Numèr !
Nje grumbull veprash
qe vihen dhe peshohen,
mblidhesh dhe zbritesh.


Mblidhesh,
kur veprat e mira 
te shumefishohen e shtohen.


Perkujto!
Nje meditim,adhurim,agjerim
namaz,zekat,sadaka
dhe shume te tjera
dhe istigfar,pendim dhe shume adhurim...


Zbritesh 
kur gjynafet e tua shtohen
kur pendimi vonohet.


Perkujto!
Gjynafe te medha e te vogla,
gjynafe te perserituara,
borxhe,pergojime dhe shume te tjera...


Nje Numer!
Qe mblidhesh e zbritesh,
dhe del nje shume.
Perseri je Numer!


Zgjidh vete,çfare Numri do te jesh,
Zgjidh vete,shuma jote do te çoje 
ne xhehenem a xhenet.
Ku valle do te jesh!No comments:

Post a Comment