Wednesday, July 25, 2012

Mendo per te ardhmen tende!
Kurani shume njerez ka pershkruar
qe dhenia e llogarise u eshte afruar
dhe Dita e premtuar, por ata
ne shkujdesje jane duke vazhduar


Ata i kthejne shpinen keshillave 
dhe nuk pergatiten per pas vdekjes
shume pak e permendin Allahun
dhe nuk i tremben llogarise


Jetojne ne shkudesje
kohen e jetes duke e harxhuar
zemrat iu jane ngurtesuar
rrine duke pergojuar
me gjynahe duke vazhduar
pa u ndergjegjesuar


Si rrine Allahun pa e perkujtuar
si rrin ti i shkujdesur
zemra jote e perkushtuar per dynjane 
e nuk pergatitesh per llogarine
vdekjen, varrin, siratin, vendqendrimin
a mos per Xhenetin e ke garancine?


Koha kalon
e harxhon ne shkujdesje
ndoshta pret nje te ardhme
ku te pendohesh
jeton ne neglizhence
veten genjen
dhe sa kohe ke valle
asnje se di me te vertete!


O Robi i Allahut
qe jeton ne shkujdesje
ti qe nuk mendon per veten tende
pendohu, veten tende permiresoje
sa te kesh kohe ne jeten tende
mendo per ardhmen tende
forco lidhjen me Zotin tend
bindju Atij dhe adhuroje
veten nga Zjarri shpetoje
Ndrysho te shperbleje Allahu, ne Ahiret
me Xhenet!


No comments:

Post a Comment