Wednesday, July 4, 2012

Dijetaret e Selefit (1)
E lus Allahun e Lartesuar
qe te na e beje te qarte
te sakten nga e kota,
te pasojme mendimin e drejte 
dhe te qelluar,
ne nje çeshtje fetare secili bindjen e vet 
ka per te formuar,
dijetareve te Selefit duke iu drejtuar.
Kerkimi i diturise,
eshte nga veprat e ibadetit,
kjo eshte nje nga shkaqet 
qe sjellin suksesin e xhenetit,
merrni diturine prej dijetareve te selefit.
Me ane te tyre njerezit forcohen,
peshoret maten ashtu sic duhet,
pronat e njerezve,
nga bidatet ne fe mbrohen.
Jo cdo kush ka mundesi
qe te shikoje mendimet,
qe ka dhene dijetaret e selefit,
nevojitet dituri,
te studioje mendimet,
te nxjerri perfundimet,
te shfaqi te tijat mendimet.
Kur ekziston lidhja me njerezit e dijes,
kerkohet udhezimi i tyre,
per çeshtje te ndryshme,
per umetin eshte nje shenje miresie.Pyesni, dijetaret selefi,

nese nuk dini,
beni ata pike referimi,
se kura e injorances
eshte te pyesni.
Dijetaret selefi
jane mbjelles te davetit,
fjales se tyre i duhet referuar,
kur nuk i kupton fetvat 
atehere tek hoxhallaret selefi 
duhet drejtuar.

InshaAllah vazhdon


No comments:

Post a Comment