Wednesday, July 4, 2012

Dijetaret e Selefit (4)
Dija eshte zbukuruar per ate qe e kerkon,
çdo kerkues ka nje kenaqesi qe ai e deshiron,
kurse kenaqesi e dijetarit tek libri qendron


Dijetaret e selefit kane ambicie per dijen,
dija per ta eshte mjet fisnikerie,
njohin te verteten veprojne sipas saj,
si dhe njohin te paverteten dhe qendrojne larg saj.


Dijetaret e Selefit zgjidhnin nje mendim te sakte,
lènin hapsiren qe mendimi i tyre mund te kete 
sado pak perqindjet e gabimit,
i kane porositur te tjeret te marrin 
prej nga dijetaret e selefit,
e kane marre dmth prej Kuranit dhe Sunetit.


Dijetaret,hoxhallaret, 
Ibn Kajimi i ka konsideruar, ata qe japin fetva,
si personat te cilet vulosin ne emer te Allahut
ndaj themi se duhen pasuar.


Dijetaret ndryshojne 
nga menyra e te argumentuarit 
me kuranin dhe sunetin,
e nga te menduarit,
Allahu e ruan dijen
ndermjet dijetarit.


Ata largojne nga libri i Allahut,ndryshimet,
largojne te gjitha pretendimet,
te atyre qe shkelin kufijte,
te atyre qe mbajne flamurin e bidatit,
duke ruajtur dijen,
duke shmangur devijimet.


Dijetaret e selefit japin fetva me dije, 
duke shmangur cdo humbje,
te kujdesshem ne dhenien e dijes
Edukues i te tjereve ne thirrjen e tij,
duke i folur cdo njeriu sipas gjendjes se tij.


InshaAllah vazhdonNo comments:

Post a Comment