Tuesday, June 5, 2012

Permiresimi i vetes
Ti vazhdon duke gabuar
e synon se shpejti te pendohesh
veprat e tua regjistrohen
por ti pas dunjase harrohesh


Ne librin tend te jetes
gabimet vazhdojne duke u shenuar
ndersa goma e pendeses
nuk eshte duke funksionuar


Mendon se ke kohe per tu penduar
sepse e keqja te eshte zbukuruar
shejtani ty te mashtron
nga Allahu te largon


Ti je i dobet o njeri
veten pse e drejton ne te keq
gjithe mekatet e tua ne vetmi 
ne dem te vetes do i kesh


Shejtanin e konsideron armik
e di se ne te keqija te urdheron
atehere pse e pason
kur te cyt, pse e degjon


Thua se dunjaja te ka hutuar
dhe e ndjen veten te dobesuar
epshet te kane rrethuar
e ske force per ti kundershtuar


Gabohesh o njeri 
Allahu te ka dhene liri veprimi
je ti ai qe vendos 
veten per ku ta destinosh


Nese ti e do shpetimin
atehere asgje nuk te pengon
ktheju Allahut me pendim
permireso veten tende si fillim


Merre rrugen e shpetimit
duke i braktisur ato gabime
nxito drejt portes se pendimit
lutu per meshire dhe falje


Permiresoje veten tende
dhe nga Allahu shpreso
se Ai, ata qe pendohen
 dhe permiresohen i do,
ua fal mekatet dhe i meshiron
sepse Ai eshte Er-Rahman
qe mbi Arsh qendron!No comments:

Post a Comment