Monday, April 8, 2013

Jeta e kesaj bote!
Jeta...
jeta ne dunja
dhurata e shtrenjte
qe Allahu na e dha


Ne jemi ata
qe Allahu ka caktuar
te jetojme ne kete dunja
para nje bote ndjenjash te nenshtruar


E tille eshte dunjaja
ne te here qesh me gezim
here gjendesh ne veshtiresi
e qan me deshperim


I lumturi ne dunja
eshte ai qe Zotin e gezon
se çelesi i lumturise
ne bindje ndaj Tij qendron


Se jeta e kesaj bote
eshte loje dhe mashtrim
te vertit ne shume lugina
e harron se je ne udhetim


Vargu i ndodhirave 
qe nderthuret pambarim
do te mbushi ditet tona
e do te ngelet thjesht kujtim


Nje pulitje sysh
e çdo kujtim zhduket
çasti tretet
e vetem realiteti i jetes mbetet


Lavderuar qofte Ai
qe na beri te ndjejme e te perjetojme
lumturine e dashurise
e dhimbjen e ndarjes nga te dashurit
e zemres sone


Keshtu ne e kuptojme
miresine e jetes sone
por duhet te dime si te jetojme 
pasi nje dite tek Krijuesi do te shkojme


Ne kete dunja
veç nje here do te jetojme
por njehere eshte mjaftueshem
nese siç duhet veprojme!No comments:

Post a Comment