Monday, April 8, 2013

Ne Xhenetin e dunjase...
Perse o njerez ju nuk mendoni
ne Xhenetin e dunjase te hyni e te gezoni
ne ate Xhenet ku hyjne eulijate
ata qe jane te dashurit e Zotit me te Larte


Aty s'brenga
aty s'ka shqetesim
ka vetem kenaqesi 
deri ne amshim


Aty me Allahun
secili ben tregti
shet jeten, shpirtin e vet
e si shkembim ka Xhenetin


Ku zemra gjen prehje 
dhe shpirti rehati
ne afersi me Allahun e Lartesuar
i lumtur eshte ai njeri


Dashuria ndaj Allahut
e bindja ndaj Tij
zemrat i kaplojne
e u sjellin lumturi


Ashtu si cdo njeri
qe ka nevoje per Zotin e Tij
le t'i kthehmi Allahut
e ta krijojme kete afersi


Miqesia me Allahun
nuk sjell vecse dobi
ndaj le t'i kthehmi Allahut
e t'i afrohemi Atij


Le te kultivojme ne zemrat tona
dashurine ndaj Atij
qe na fali jetet tona
e do kthehemi tek Ai


Ne bindje ndaj Tij
jeten ta jetojme
qe Xhenetin e dunjase
me miresi ta shijojme


Ja Kerim
te lutemi vetem Ty
qe te na besh prej te dashurve te Tu
Xhenetin e dunjase na mundeso ta provojme
qe ne Xhenetin e botes tjeter te hyjme e te jetojme!


No comments:

Post a Comment