Tuesday, May 29, 2012

Segmentet e jetesSa segmente te jetes
me kujtohen dhe duket
sikur me frikesojne,
valle ato shume fshehin
dhe ne mendjen time kalojne.


Si orteqet e bores rrotullohen 
dhe marrin me vete mekate, 
vepra te mira grumbullojne,
se di fundin se kur
do te perfundojne.


Rrotullohen 
dhe mendimet e mia
verviten rreth mekateve,
kohes qe harxhoj
dhe mekateve 
qe segmentet e jetes sime plotesojne,
derisa shiriti i jetes te xhiroje.


Sa segmente te jetes
me kujtohen 
dhe me frikesojne,
frikesohem per mekatet e mia
frikesohem per jeten qe kaloj.


Se di pse kohen e harxhoj, 
mekatet e mia i neglizhoj,
lus Zotin,
qe istigfarin tim te me pranoje
mekatet e mia 
me pendim ti fshij,
me vepra te mira,
t'i zevendesoje.


Sebepet dhe mundesite
per vepra te mira 
ne segmentet e jetes 
te me mundesoje,
derisa shiriti i jetes te xhiroje!No comments:

Post a Comment