Sunday, August 26, 2012

Braktisi mekatet dhe kthehu i penduar!
Kush i nxorri 
nga Xheneti, prinderit tane?
Nje mekat i vetem
qe ata bene!


Kush e nxorri nga qielli 
Shejtanin e mallkuar
pas gjithe atij adhurimi
qe ai ka vepruar?


Kush ia mundesoi eres
qe te triumfonte mbi popullin Ad
derisa i hodhi te vdekur
permbi toke?


Kush ia dergoi britmen
popullit te Themudit
derisa iu keputen zemrat
ne brendesi te trupit?


Kush e permbysi 
popullin e Lutit,
shi guresh iu zbrit
si denim i Zotit!


Kush ia dergoi rete
popullit te Shuajbit
kur mbi koka flakeronin
shtellungat e zjarrit?


Kush e mbyti Faraonin
dhe ushtrine e tij ne det
e pastaj i coi shpirtrat e tyre
ne Xhehenem?


Kush e shfarosi Karunin
qe shfaqte mendjemadhesi
shtepine, pasurine 
dhe familjen e tij?


Kush i solli keto denime
vrasje, roberi, shkaterrim, tirani
shenderrimin ne majmune dhe derra
dhe se fundmi denimin e Zjarrit?


Jane gabimet dhe mekatet
qe sjellin denim
mosbindja ndaj te Plotfuqishmit
per njeriun eshte mjerim


Demet e mekateve 
jane teper te medha
jo vetem ne Ahiret
por edhe ne Dunja


Gjynahberesi nuk shpeton
pa ndonje denim
por njeriu nga injoranca
c'fare denimi e pret s'e din


Ndaj vazhdon parendur
e pamenduar mekaton
mendon se eshte ne rregull
kur pasojat s'i shikon


Por helmi i gjynaheve 
njeriun e demton
derisa denimi i ashper i Allahut
vjen shpejt e nuk vonon


Por nese njeriu
te miren vetes ia don
ne kohe e kap semundjen
dhe me ilace e mjekon


I braktis mekatet 
dhe kthehet i penduar
ne menyre qe denimit te Allahut
t'i jete larguar


O robi i Allahut 
qe shume ke gabuar
largoju mekateve
dhe kthehu i penduar


Vertet Allahu fal
eshte I Bute dhe Meshirues
Ai gezohet shume
kur me pendim i drejtohesh


Braktisi mekatet dhe kthehu i penduar
qe denimit te Allahut t'i jesh larguar!No comments:

Post a Comment