Monday, August 6, 2012

Pergatitu per udhetim . . !
Jemi udhetare
Xhenetin synojme
Te Allahut jemi
dhe tek Ai do te shkojme


Gjate ketij udhetimi
ne dunja per pak ndalojme
me qellimin e vetem
qe Allahun ta adhurojme


Ne jeten e kesaj bote
kemi per t'u sprovuar
mjere per secilin qe gabon
e lum per ate qe del i fituar


Allahu na mbikqyr 
ne cdo hap te kesaj jete
andaj duhet te mendojme
se c'do pergatisim per vete!


Vitet ecin 
jeta vazhdon
koha e pushimit 
ne dunja po mbaron


Cdo dite lajmerohemi
sesi bashkudhetaret tone
karvanit tone i shkeputen
dhe drejt Allahut shkojne


Disa largohen te trishtuar
se pas dunjase jane mashtruar
nuk u pergatiten per udhetim
andaj per ta ka vec mjerim


Disa largohen te gezuar 
pasi per Ahiret kane punuar
Allahun ne kete jete e adhuruan
u pergatiten dhe shpetuan


O robi i Allahut
je udhetar i kesaj jete
valle, c'fare veprash 
do marresh me vete?


Nxito, puno per Ahiret
qe te jesh i lumtur perjete
dhe te shperbleje Allahu me Xhenet


Jeto ne kete dunja si udhetar
dhe pergatitu per udhetimin tend sa me pare...!No comments:

Post a Comment