Tuesday, September 25, 2012

Urreje famen!
Sa zemra jane sprovuar
pas fames dashuruar
sinqeritetin e kane harruar
pas dunjase jane hutuar


Lodhen e luftojne
per fame e pozite
harrojne se nga dunjaja
do largohen nje dite


Valle, c'fare vlere ka
fama ne dunja?!!
Vertet, ajo eshte sprove
ndaj llogarite si bela


Selefet e devotshem
famen s'e kane deshiruar
ata urrenin te permendeshin
apo te ishin te dalluar


Dijetaret Selefijine
qe Islamin kane ndihmuar
ata kishin dashuri per Fene
 e famen kurre s'e kane kerkuar


Vertet, fama eshte sprove
per besimtarin eshte mjerim
ndaj duhet te ruhet
e Allahut t'i kerkoje ndihme


Urreje famen
qe te jesh i shpetuar
ji i panjohur ne dunja
 ne qiell te jesh i lavderuar


Beje zemren tende
te paster nga kjo dunja
largoju deshirave te ulta
e qendro larg nga fama


Urreje famen
dhe beje nijetin tend
te paster per Allah
Synimi yt eshte Ahireti
ndaj mos e deshiro kete dunja!2 comments: